SAR
Províntzia de su Sud Sardigna e Comunu de Igrèsias: S'Ufìtziu de Lìngua Sarda de sa Provìntzia de su Sud Sardigna sea de Igrèsias est aparicendu una bìsita ghiada a is atividadis produtivas me in s'àmbitu de su progetu finantziau de sa Provìntzia "Sighidura de sa sperimentatzioni linguìstica". Ant a essi coinvòlgius is amantiosus de is bìngias, chi ant a bisitai s'azienda Aru chi s'agatat me in su sartu de Igrèsias e Biddamatzraxa. Is bisitadoris ant a biri su museu de sa binnenna, is bìngias e is magasinus. At a essi spiegada fintzas sa stòria de s'azienda e totus is passàgius chi ant portau a custu livellu de tecnologia. Sa bìsita de sa cantina Aru previdit fintzas sa tastadura de is binus e s'acostiamentu de custus a is produtzionis sardas, s'assaboramentu est fatu in caminu aici si podit bisitai sa zona prus moderna e cussa stòrica de su museu.
Is binus de tastai funt: Argentaria vermentinu cun acostiamentu de arrascotu meli e civraxu; Pandizucchero cannonau rosau acostiamentu cun civraxu cun crema de pecorinu e butàriga, casu semistagionau e tamàtiga. Is binus arrùbius; Portoflavia cannonau e Sigerro carignano acostiaus a tres calidadis di salumus e civraxu.
Po ùrtimu Perdario vermentinu tardivu cun sa pastiglia de Igrèsias druci tìpicu. Ant a podi partetzipai totus is residentis de sa Provìntzia de su Sud Sardigna e totu s'interventu est cumbidau de sa Provìntzia.
ITA
Provincia del Sud Sardegna e Comune di Iglesias: Lo Sportello di Lingua Sarda della Provincia del Sud Sardegna sede di Iglesias sta organizzando una visita guidata delle attività produttive nell’ambito del progetto finanziato dalla Provincia "Sighidura de sa sperimentatzioni linguìstica". Saranno coinvolti gli appassionati della viticoltura, che potranno visitare le Cantine Aru che si trovano nelle campagne tra Villamassargia ed Iglesias. I visitatori potranno accedere al museo della vendemmia, alle vigne e alle cantine. Sarà loro raccontata la storia dell’azienda e tutti i passaggi che hanno ad un livello così alto di tecnologia. La visita delle Cantine Aru prevede anche una degustazione guidata dei vini ed il loro abbinamento alle produzioni locali d’eccellenza, la degustazione è fatta in cammino in modo da visitare la zona più moderna assieme a quella storica del museo. I vini da degustare sono: Argentaria con abbinamento di ricotta, miele e pane civraxu; Pandizucchero, cannonau rosato abbinato con civraxu, crema di pecorino e bottarga, formaggio semi stagionato e pomodoro; Portoflavia cannonau e Sigerro carignano abbinati a tre qualità di salumi e civraxu; per ultimo Perdario vermentino tardivo abbinato con la Pastiglia dolce tipico di Iglesias.
Potranno partecipare alla visita guidata tutti i residenti della provincia del Sud Sardegna e l’intervento sarà completamente finanziato dalla Provincia del Sud Sardegna.